STYRO-BOND SW Glett 0-10 mm

Készre kevert, extra finom szemcseszerkezetű, extra fehérségű glettelőgipsz, beltéri felhasználásra 0 - 10 mm vastagságig.

Variáció kiválasztása:

2 500 Ft-tól

Alkalmazási terület: 

A magas minőségű STYRO-BOND® glettelőgipsz felhasználható új és régi falak, mennyezetek, beton, Pórusbeton, tégla és vakolt felületek glettelésére. Kiválóan alkalmas gipszkarton lapok felületének glettelésére és hézagolásra, hézagoló csík alkalmazásával. Továbbá alkalmas felületkiegyenlítésre, vakolathibák és repedezett felületek, valamint furatok, dübelek helyének kitöltésére. A STYRO-BOND® glettelőgipsz, 0 - 10 mm vastagságban vízmentes helységekben vékonyvakolatként is felhasználható. A glettelt falfelület teljes kiszáradás után megfelelő keménységű, repedésmentes lesz, ami jól csiszolható, festhető és tapétázható.

Felület előkezelése: a glettelendő falfelületnek szilárdnak, száraznak (max. 3% nedvességtartalom), por-, zsír- valamint festék és egyéb szennyeződéstől mentesnek kell lennie. Erősen nedvszívó alapfelületek tapadásjavítását, nedvszívás kiegyenlítését STYRO-BOND® HO univerzális mélyalapozóval végezzük.

Felhasználási útmutató: az alapfelület előkezelését követően tegyünk egy tiszta keverőedénybe kb. 9 liter tiszta vizet (1 kg gletthez kb. 0,45 liter víz), majd (gépi keverő berendezéssel) keverőszárral a zsák tartalmát csomómentes masszává keverjük. Szükség esetén, kisebb mennyiség bekeverésekor a fenti keverési arányt tartsuk be. A keverést spaknival vagy vakolókanállal is végezhetjük. Pár perc pihentetés után újból átkeverjük, majd a glett anyagot fém, rozsdamentes glettvassal hordjuk fel és azzal is simítsuk el. A felületre, megfelelő száradása után vihetjük fel rá a második réteget. Amennyiben vékony rétegben visszük fel, 1 órán belül akár több réteget is felvihetünk egymás után. Az első réteg a nagyobb repedések és egyenetlenségek javítását, míg a második réteg a felület végleges sima felületét adja. Kiszáradás után a felület nagyon jól csiszolható, igény szerint, 100-as csiszolópapírral végezzük. A további munkafázisokat (festést, tapétázást) csak az anyag megfelelő száradása után kezdjük el. A glettelőgipsz felhasználása +5ºC hőmérséklet alatt nem ajánlott. A glett végleges fehér színét, teljes száradás után éri el.

Műszaki és Fizikai jellemzők:
Anyagszükséglet: 0,8 - 1 kg/m2/1 mm
Keverővíz mennyisége: 0,45 l/kg, 9 l/20 kg
Pihentetési idő: kb. 5 perc
Bedolgozhatóság: 50 - 70 perc
Tapadási szilárdság: min. 0,2 N/mm2
Maximális rétegvastagság: 1 rétegben 10 mm
Alkalmazási körülmények: + 5 ºC és + 25 ºC között
Eltartható: bontatlan zsákban a gyártástól számítot
12 hónapig
Kiszerelés: 5kg és 25kg